Dokonywanie odpowiednich wyborów dietetycznych

Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu a nie mają cholesterolu. Większość z nich to doskonałe źródła

błonnika, węglowodanów złożonych i witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest wielki w tłuszcze nasycone, a oliwki

są obfite w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, żeby ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest nierzadko dodawany. Na przykład jajko

żółtka można dodawać do chleba lub nawet makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

zawierają również dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże bądź mrożone.

– Orzechy i nasiona mają przeważnie wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które też są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy bogate w rozpuszczalny błonnik są świetne

też wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień i

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, kiedy szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze dbaj o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz wtedy

określić, co zawiera żywność a kiedy jest duża

to właściwie jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj trafnych wyborów żywieniowych.

olejcbd5.pl

https://olejcbd5.pl/

This entry was posted in Zdrowie and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *