Papryka – wartościowy składnik w naszej kuchni

Papryka to wspaniałe warzywo występujące sezonowo. Warto jest jednakowoż sięgać po nią przez okrągły rok aby dostarczyć dla naszego organizmu wartościowych substancji odżywczych. Papryka to nade wszystko źródło łatwo przyswajalnego błonnika. Dlatego zaleca się jedzenie tego warzywa dla osób odchudzających się. Poza tym błonnik przyczynia się do należytej perystaltyki naszych jelit. Papryka jest ponadto nisko kaloryczna więc należy sięgać po nią miast wysoce przetworzonych przekąsek ze sklepów. Papryka to bogate źródło kwasu foliowego. Z tego względu poleca się spożywaniejej w sporej ilości dla kobiet w ciąży żeby dziecko miało możliwość prawidłowego rozwoju w w brzuchu u mamy. Papryka wspomaga prawidłową pracę naszego serca. Warzywo to wpływa również na obniżenie ciśnienia krwi. Niewiele ludzi jest świadomych iż papryka ma dużo witaminy C, również dlatego warto po nią sięgać w naszej kuchni.

Jak najtaniej zamówić pizzę we Wrocławiu?

 

Author: admin